Passend Lezen

passend lezen headerfoto 700

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing.

Naar Passend Lezen

Hoe werkt het?

banner luisteren 700

Voor Passend Lezen heb je een abonnement van de Bibliotheek én een internetverbinding nodig.

Voor leden van de Bibliotheek is gebruik maken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek.

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Een medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen neemt contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Daarna krijgt je direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken.

Blader door de collectie

passend lezen collectie

In de collectie van 45.000 gesproken boeken vind je vrijwel alle denkbare genres: thrillers en detectives, familieromans, historische romans, psychologische romans, waargebeurde verhalen, boeken voor jeugd en jongeren maar ook non-fictie en meer.

Naar de collectie

Veelgestelde vragen

passend lezen luisteren

Wil je iets weten over aanmelden, inloggen, lenen, beluisteren of een ander onderwerp? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.
Als je vraag er niet bij staat, kun je ook het contactformulier invullen.

Naar de veelgestelde vragen

Voor wie is Passend Lezen?

Passend Lezen is voor iedereen met een leesbeperking. De gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als je een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kun je gebruik maken van gesproken boeken.

De gesproken boeken zijn volledig afgestemd op mensen met een leesbeperking. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Vanwege afspraken met de uitgevers wordt er bij het aanmelden gevraagd om een Verklaring leesbeperking in te vullen.

Bekijk de instructievideo

In de instructievideo wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je o.a. kunt aanmelden, zoeken en lenen.

 
banner lid worden vrouw

Superboek: voor jeugd en jongeren

superboek

Superboek is de speciale collectie van Passend Lezen voor kinderen en jongvolwassenen. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, braille of Jumboletter voor alle leeftijden. De collectie bestaat uit ruim 10.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschrifttitels. Met Superboek wordt lezen leuker!

Naar Superboek