De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn van 23 januari t/m 2 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2019 is dat Een huis voor Harry door Leo Timmers

Feest in de bibliotheek

huis voor harryVan 23 januari tot en met 2 februari gonst de bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten. Dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek veel te bieden heeft voor de kleintjes. Een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden, en natuurlijk andere activiteiten, apps, en DVD’s.

Knuffeltje als welkomstcadeau

Meld je peuter of kleuter tijdens de Natonale Voorleesdagen aan als lid van de bibliotheek. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt je een lief welkomstcadeautje aan: een voorleesknuffeltje van Harry, de hoofdpersoon uit het prentenboek Een huis voor Harry.

Het Nationale Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden op 23 januari ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. Hiervoor worden - regionaal of lokaal - bekende Nederlanders uitgenodigd om tijdens een gezamenlijk ontbijt voor te lezen in de bibliotheek, basisschool, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Zo laten zij zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.
De lokale VIP's die komen voorlezen zijn bijvoorbeeld een voetballer, burgemeester, zanger of brandweerman.

Website: www.nationalevoorleesdagen.nl