Veelgestelde vragen digitaal

Heb je vragen over het aanmaken van een webaccount, het lezen en downloaden van e-books of over het gebruik van de e-reader?
Kijk dan op veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl.

Voorleesknop

Met 'Leesvoor' maak je via de ReadSpeaker het voorlezen van de tekst op de website mogelijk. Het helpt je als je moeite hebt om een tekst te lezen. Hoe het werkt vind je bij Hoe gebruik je de ReadSpeaker voorleesfunctie?

Vanaf december 2014 vraagt de Bibliotheek de klanten bij het inloggen een wachtwoord in te stellen als je nog steeds met een pincode werkte. Dit gaat als volgt:

Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je zelf het mailadres wijzigen. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met de klantenservice van de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Je kunt alleen inloggen als je lid bent van de bibliotheek. Inloggen doe je met het lenernummer van je pasje en een pincode. Het lenernummer bestaat uit 10 of 14 cijfers. Deze moet je achter elkaar, zonder spaties, invoeren. De pincode is je geboortedag/maand. B.v. 11 juni wordt 1106.

Inloggen doe je met het lenernummer van je pasje en een pincode. Het lenernummer bestaat uit 10 of 14 cijfers. Deze moet je achter elkaar, zonder spaties, invoeren.

Ben je het wachtwoord vergeten? Klik hier om je wachtwoord per e-mail toegestuurd te krijgen. Geen e-mail? Vraag in de bibliotheek om een (tijdelijk) nieuw wachtwoord.

Op je persoonlijke pagina staat de optie 'Nieuw in de bibliotheek'. Dit is een service van de Drentse bibliotheken die je informeert over aanwinsten in de door jouw geselecteerde rubrieken. Je ontvangt dan ongeveer een keer per maand een overzicht van de nieuwe boeken, dvd's enz. gratis thuis in je mailbox.

Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Veel voorkomend is dat het lenersnummer (of gebruikersnaam) en/of de pincode niet juist wordt ingevoerd. Let erop dat je beide zonder spaties intypt.

Om van alle nieuwe web 2.0-mogelijkheden gebruik te kunnen maken, moet je lid zijn van de bibliotheek en een nickname (= cWiseprofiel aanmaken) aanmaken.

Ja, dat kan nadat je bent ingelogd op je Persoonlijke pagina. Volg dan de volgende stappen:

Dit is (beperkt) mogelijk. Wie gebruik maakt van 'Mijn favorieten' (te vinden in het menu op de persoonlijke pagina) zal gemerkt hebben dat de favorieten op volgorde van binnenkomst staan, de laatste toegevoegde favoriet komt onderaan de lijst. Het is mogelijk om zelf een volgorde in je favorietenlijst aan te brengen.

In de catalogus kun je zelf recensies toevoegen, waarderingen toekennen, taggen en eigen lijstjes aanleggen. Log in en doe mee!

Als je geen mail van de bibliotheek ontvangt, kan het zijn dat deze in je spammailbox ('Ongewenste e-mail') terecht komt. Je kunt dit voorkomen door de bibliotheek als veilige afzender te markeren ('Afzender nooit blokkeren'). Ook kan het zijn dat er een fout in het mailadres zit. Je kunt dat controleren en herstellen bij Mijn gegevens.