Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november stellen we iedereen de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Herken je het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak “Ik ga akkoord” aangeklikt bij alle updates? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan heb je misschien minder controle over je digitale leven dan je eigenlijk zou willen.

Dit kan anders! Op donderdag 14 november van 13:00-20:00 uur en vrijdag 15 november van 13:00-17:00 uur staat op de Markt in Coevorden een speciale Data Detox Buzz. De Buzz is omgebouwd tot een “classroom experience”.

In de Data Detox Buzz kun jezelf ervaren en zien wat voor data afgeleid kunnen worden van jouw ogenschijnlijk alledaagse gegevens op het internet. Het venijn zit in wat er met jouw gegevens gebeurt: want alle data die op onze mobiele apparaten, diensten en accounts worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht.

In de Buzz kun je beginnen met de Digitale Detox. Een gratis trainingsprogramma om digitaal te ontgiften en weer grip te krijgen op jouw eigen digitale persoonlijkheid.