Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin anderhalf tot vierjarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes.

Datum: 20 apr
Locatie: Bibliotheek Aalden

Dinsdag 24 april geeft Marica van der Meer een lezing in de Bibliotheek Sleen.

Marica van der Meer neemt u mee op de fiets van Nederland naar Australië, 28.000 km in 15 maanden. Van theedrinken in Turkije naar het gastvrije Iran, waar alle vooroordelen over deze landen worden weggewerkt. In drie maanden fietst ze in haar eentje door China, waar vooral de politie een belangrijke rol speelt op de reis. In Myanmar wordt ze achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes, maar in de rest van Azië wordt ze op handen gedragen.  In Australië zijn ze niet erg blij met fietsers op de openbare weg en staat ze meer op het niveau van een dakloze.

Tijdens een twee uur durende lezing laat Marica van der Meer prachtig beeldmateriaal zien en vertelt ze anekdotes over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens deze fascinerende reis.

Marica van der Meer schreef 3 boeken, Van vuur naar ijs, Rond Afrika en haar laatste boek Weg van de wereld, over haar fietsreis van Nederland naar Australië verscheen in februari 2016.

De lezing in de Bibliotheek aan de Westrupstraat begint om 20.00 uur. Toegang bibliotheekleden € 3,50; niet leden € 5,00 (inclusief koffie/thee). Informatie/aanmelding: info@bibliotheeksleen.nl of Tel.088 0128260

Voor meer informatie

Dineke Meijering

Tel 06 45103746

www.bibliotheeksleen.nl

Datum: 24 apr
Begintijd: 20.00 uur
Kosten: 3,50

In 2017 hebben alle leerlingen van groep 4 in de gemeente Coevorden een boekje gekregen. Het boekje is geschreven en getekend door Yvonne Brill. De tekeningen uit dit boekje zijn van januari t/m juni te zien in de bibliotheken van de gemeente Coevorden. Daarnaast is er een wedstrijd letterkunst voor leerlingen van basisscholen aan de expositie verbonden.

Kom kijken naar de tekeningen en doe mee met de wedstrijd: LETTERKUNST

Kies je favoriete tekening van Yvonne Brill, maak iets leuks met letters en woorden dat past bij jouw favoriete tekening. Je kunt bijvoorbeeld stempelen, knippen en plakken, handletteren, een gedicht of verhaal schrijven.
Lever de letterkunst in bij de Bibliotheek met je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail adres, de prijsuitreiking is op zaterdag 7 juli (prijswinnaars krijgen bericht).

Begintijd: Tijdens openingsuren

Datum: 24 apr